Denne artikel er sponsoreret
Så kom dagen endelig. I har ventet længe nu. Et kobberbryllup sker altså ikke hver dag, og I kommer kun til at opleve det engang.
Så forhåbentlig står I ikke på dagen med en masse gæster og har glemt alt om den gode kobberbryllupsmenu. Den er nemlig helt essentiel for det gode kobberbryllup.
Hvordan den bedst skrues sammen må og skal i sidste ende være helt op til jer. Men inspirationen til den gode menu skal I ikke snydes for. Der er bare klassikere, man ikke går galt med til et bryllup.
Tilpas menuen til arrangementet og gæsterne
Er det en forsamling af vegetarer og andet godt, bliver en helstegt pattegris nok ikke modtaget særlig godt. Det er uden tvivl jeres dag, så beslutningen er helt op til jer.
Men dagen, aftenen og festen bliver nu noget bedre, hvis alle er glade for maden og drikkevarerne. Et godt måltid og nogle skønne drikkevarer er altid skabende for den gode stemning.
Så tænker vi hele selskabet med, bliver udfaldet måske en noget bedre fest i hvert fald en mere inkluderende. Betyder det, at I ikke skal have pattegris og alle de andre jordskokker og selleribøffer. Selvfølgelig ikke, det betyder bare, at fryseren bliver godt fyldt af sådan et helstegt svin.
Har I det med at få inviteret en god stak mennesker, når I skal holde fest – og især når I skal fejre noget så vigtig. Så vil det ikke være helt dumt at overveje en buffet.
Så slipper I for at skulle hente tjenere, have et køkken kørende på højtryk for at lave portionsanretninger. Og så er det en skrøne, at kvaliteten falder, når det kommer til buffet.
I går aldrig galt med klassikerne
Selve indholdet er igen op til jer. Men en god klassiker som fisk til forret, steg til hovedret og en chokoladesoufflé med blåbær til dessert lyder da ikke helt skidt.
Forretten kunne være en varmrøget laks med rygecreme, spinat og nødder. Eller helleflynder med mango, citron, chili og pære. Og for vegetarerne marinerede beder med avokadocreme, radiser og frisk timian.
Hovedretten kunne være en oksemørbrad med jordskokker, en fyldig sovs, kantareller og timian. Det kunne være den helstegte pattegris med en tomatsalat, flødekartofler eller små smørbagte kartofler med frisk rosmarin. Til vegetarerne grillet selleribøf med svampesovs og smørbagte kartofler i rosmarin.
Desserten kender i allerede, så kom i gang med at bestille, handle ind og kigge på opskriften. Festen er lige om hjørnet.
Husk nu, at festen er hovedretten
Efter maden, under drikkevarerne og inden sengetid kommer altså aftenens højdepunkt selve festen. Den del aftenen, hvor der skal danses, hvor gæsterne morer sig og hvor I kan kigge ud over et glad og tilfreds selskab.
Det er jeres aften, husk at nyde den. Den kommer ikke lige sådan igen, så få spist jer mætte, drukket jer tilpasse og vis så gæsterne, hvordan man fester til et kobberbryllup.
Der er ingen, som er kommet for at kede sig. Alle ønsker sig en god fest til jeres kobberbryllup, giv dem hellere det.