Denne artikel er sponsoreret
Rigtigt mange danske køkkener bugner bogstaveligt talt med køkkenredskaber. Men vidste du, at du rent faktisk ikke har brug for langt størstedelen af disse redskaber? Sandheden er nemlig, at der blot skal 10 grundlæggende redskaber til for at kunne lave mad i restaurantkvalitet.
For en masse lækre opskrifter, så bør du efter endt læsning absolut også besøge Vildmedmad.dk.
Køkkenkniven
Nok det vigtigste et ordentligt køkken skal have er ganske enkelt nogle gode køkkenknive. Og her skal du som udgangspunkt ikke gå efter den billigste løsning. Det betaler sig nemlig at investere i køkkenknive i topkvalitet. En god kokkekniv kan nemlig holde hele livet ud, hvis du behandler den ordentligt.
Skærebrættet
Et godt skærebræt er uden tvivl det perfekte supplement til dine kokkeknive og er bestemt noget, som du bør investere i. Om du vælger et skærebræt i træ eller plast, er naturligvis op til dine personlige præferencer. Du skal blot sørge for, at du anskaffer dig et skærebræt i en behagelig størrelse, så du har rigeligt med plads at arbejde på.
Blandeskålen
En blandeskål er naturligvis også et must i køkkenet. Og her bør du absolut vælge en model i rustfrit stål. Stålfrit stål er nemlig det absolut mest robuste materiale til en blandeskål, hvilket betyder, at den vil kunne klare selv den hårdeste behandling.
Målebægeret
Rigtig mange hjemmekokke vælger desværre at springe målebægrene over, når det kommer til deres basis køkkenudstyr. Dette er utvivlsomt en skam, idet de korrekte måleforhold er absolut essentielt for at kunne lave velsmagende og ordentligt tilberedt mad. Uanset om det drejer sig om ris, mel, pasta, æg eller vand, så er et godt målebæger en af de mest praktiske redskaber i ethvert køkken.
Dåseåbneren
Uanset hvilken type mad du laver i dit køkken, så vil du 100 % have brug for at åbne en konservesdåse på et eller andet tidspunkt. Derfor skal det perfekte køkken naturligvis også være udstyret med en dåseåbner. Og der er ingen grund til at vælge en elektrisk dåseåbner. Den sparer nemlig ikke den store tid og gør det såmænd ikke engang så godt som en gammeldags dåseåbner.
Dørslaget
Uanset om det drejer sig om pasta, ris, kartofler eller grøntsager, der skal skylles, så er et godt dørslag ikke til at komme uden om. Sørg blot for at vælge et dørslag i en tilpas stor størrelse, så der er plads til det hele på én gang.
Træskeen
Træskeer kan langt mere end blot blande risengrøden. En træske er nemlig et handy redskab til stort set alle formål i køkkenet. Desuden er træskeen også perfekt til teflon-pander, idet du med træ aldrig vil komme til at beskadige teflon-overfladen – i modsætning til en stålspatel.
Gryder og stegepander
For i det hele taget at kunne tilberede et ordentligt måltid, så skal du selvfølgelig også have et par gode gryder og stegepander. Og her bør du som tommelfingerregel altid vælge rustfrit stål, fremfor andre materialer. Dog skal det siges, at du bestemt heller ikke vil gå galt i byen med støbejern, når det kommer til din gryder og stegepander.
Stegetermometeret
Et stegetermometer er så handy et køkkenredskab, at alle køkkener burde have et liggende i skuffen. Stegetermometret er nemlig perfekt, hvis du skal tilberede et stykke fjerkræ, oksekød eller endda til bagværker. Du bør derfor investere nogle få kroner i et digitalt stegetermometer i god kvalitet. På denne måde får du nemlig det perfekte resultat hver eneste gang.
Køkkenvægten
Sidst, men ikke mindst, skal du selvfølgelig også have en køkkenvægt. Det er jo nemlig ikke til at følge en opskrift, hvis man ikke kan ramme de korrekte måleforhold.