Denne artikel er sponsoreret
Dehydratoren er den perfekte gave til manden eller kvinden, der har alt. Den tager madlavning til et nyt niveau og giver dig et væld af spændende muligheder, når du laver mad. Hvis du er typen, der mener, at mad skal kunne mere end bare at smage godt, så er det en dehydrator, du skal kigge efter.
Her finder du inspiration til, hvilke retter du kan lave med denne maskine – og så også hvilken vin du skal drikke til maden.
En dehydrator: Hvad er det nu lige, det er?
En dehydrator er en køkkenmaskine, der – som navnet antyder – fjerner al fugt fra de fødevarer, du har placeret i maskinen. Den tørrer fødevarerne ved lav varme, mens den samtidig ventilerer dem. Det betyder, at maskinen gør det muligt at lave lækker og sund mad, hvor alle enzymer og vitaminer er bevaret. På dehydrator.dk kan du læse mere om, hvordan sådan en maskine virker.
Hvordan bruger man en dehydrator i madlavningen?
Maskinen er let at anvende i madlavningen: Du skærer dine madvarer ud i skiver, lægger dem på maskinens bakker og lader den klare resten af arbejdet for dig. De fleste maskiner er endda udstyret med et termometer og en timer, som gør det let at holde øje med maden, mens dehydratoren arbejder.
Tørrede snacks: Lav sunde chips med en dehydrator
Det er let at lave lækre snacks, når du først har anskaffet dig en dehydrator. Du kan for eksempel give dig i kast med at lave æble- og bananchips, der fungerer som et sundt alternativ til de velkendte kartoffelchips.
Æble- og banachips tilberedes på næsten samme måde. Begge dele tager lang tid at lave, men når du først har smagt de lækre frugtchips, opdager du, at det er hele ventetiden værd.
Sådan gør du: Tag en banal og et æble, skræl banen og skyl æblet, og skær frugten ud i tynde skiver. Læg skiverne på bakken, og tør dem ved cirka 57 grader i op til 15 timer.
Du kan bananstykkerne ud efter seks til 10 timer, mens du kan tage æblerne ud efter syv til 15 timer. Uanset hvor sprøde chips du ønsker, så har du en vindersnack, når de første seks til syv timer er gået.
Orangevin: Kølig orangevin og sunde chips er det perfekte match
Hvis du ikke allerede har smagt orangevin, så venter der dig en god oplevelse. Orangevin ligger et sted mellem rødvin og hvidvin, og det skyldes ikke kun farven: På samme måde som hvidvin er orangevin lavet på grønne druer, men hvor hvidvin er baseret på en gæret most, tager orangevin udgangspunkt i en gæringsproces, hvor hele druer gæres.
Det er vigtigt at have for øje, at orangevin skal nydes kølig. Derfor kan du med fordel købe en vinkøler, som giver orangevinen den helt rigtige temperatur.
En vinkøler er en cylinderformet beholder, som kan nedkøle én flaske vin ad gangen. Der findes vinkølere i mange forskellige designs, så du vil bestemt kunne finde en vinkøler, du kan lide. Vinkøleren sørger for, at din orangevin er kølig, når dine frugtchips er klar – og så kan du ellers lade festen begynde.