Mad & madlavning

Få god mad mens du er på vandretur

Person er ude og vandre i naturen

Denne artikel er sponsoreret

Når man skal på en lang vandretur eller en overlevelsestur, så skal man selvfølgelig også have noget at spise. Ellers bliver det hurtigt en meget lang og anstrengende tur, hvis den mad man kan få er reduceret til et minimum. Men her er nogle tricks til hvad du kan gøre.

Find på noget nem og enkel mad

Hvis det mest af alt er lidt en hyggetur du skal ud på, så er der måske mulighed for at have et lille blus og diverse tilbehør og mad med sig hjemmefra. Det kræver blot muligheden for at holde fødevarerne kolde. Derudover er det en god ide at holde retterne lidt simple, så det fx er nemt at lave med blot en pande, lille gryde eller over bål.

Det er svært at lave store avancerede retter i den fri natur, hvor man ikke har adgang til et ordentligt køkken. Ikke desto mindre skal det nok blive rigtig hyggeligt når I sidder rundt om bålet med hver jeres hotdog og kan snakke om dagens oplevelser.

Køb dig til feltrationer og proviant

Hvis I for eksempel skal være væk i flere dage, så kan det være svært at tage al den nødvendige mad med hjemmefra. Både fordi det vil fylde meget og være meget tungt at bære rundt på, men også fordi det kan være svært at holde maden kold.

Men ved at købe feltrationer og proviant på en rigtig teltturs hjemmeside, så vil I sagtens kunne få lækker mad alligevel. Feltrationer behøver slet ikke at være en usmagelig masse som blot tilføjer energi og næring. Nej du kan faktisk få al mulig slags mad i dette format. Det kan være lige fra vegetarisk udgave af kødboller til mexicansk risret. Så selv hvis I skal have en telttur med mange overnatninger og derfor mange måltider, så kan I godt få noget forskelligt at spise.

Disse retter kommer i forskellige formater i forhold til hvordan de skal tilberedes. Men fælles for dem alle er at det er rigtig nemt. Hvis man har købt en ret der er frysetørret, så skal man fylde kogende vand i posen, vandet absorberes af retten og varmer den op.

Andre retter skal blot varmes op. Dette kan du gøre i en medbragt gryde, men du kan også købe nogle varmeposer, som ved at få tilføjet vand starter en kemisk reaktion så den producerer varme. Når pakken med mad er inden i posen, vil denne blive varmet op og så er maden klar bagefter.

Lav dine egne feltrationer og proviant

En kombinationsløsning er at du hjemmefra laver en gryderet som du derefter tørre. Dette kan gøres i en dehydrator, men det kan faktisk også bare gøre i en ovn. På den måde kan du lave din yndlings gryderet og tage den med dig på din telttur. Du har fuldstændig kontrol over hvordan den smager og hvilke ingredienser der er i den.

For at vide hvor meget vand du skal tilføje, så skal du veje maden inden den tørres og igen bagefter. Vægttabet er det vand der skal tilføjes når du varmer retten op på din telttur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Comment*

Name*

Website

Ved fortsat at bruge webstedet accepterer du brugen af cookies. mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk